Парламентарната здравна комисия изслушва кандидата за управител на НЗОК Станимир Михайлов

НЗОК
24.07.2023 / 09:45

Единственият кандидат за управител на Здравната каса Станимир Михайлов ще бъде изслушан на извънредно заседание на здравната комисия днес. Номинацията му дойде от парламентарната група на ПП-ДБ, след като беше обявена нова процедура за избор на управител на здравния фонд.

Кандидат, доказал високите си нравствени и морални качества в изпълнение на заеманите от него длъжности – така депутати от ПП-ДБ мотивират предложението си Станимир Михайлов да бъде избран за управител на Здравната каса. В подготвеното от тях представяне са изброени някои от позициите, на които Михайлов е работил като прокурист, икономически и изпълнителен директор на Токуда банк, изпълнителен директор на Инвестбанк, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството ни в Лисабон, член на управителния съвет на Токуда здравноосигурителен фонд.

От февруари миналата година е председател на Съвета на директорите в университетската болница Лозенец. Назначен е от тогавашния здравен министър Асена Сербезова.

Според вносителите на кандидатурата Станимир Михайлов се ползва с подкрепа в медицинските среди. След представянето на Михайлов пред депутатите от здравната комисия, той ще отговаря на предварително зададени въпроси на професионални организации и медии, както и на въпроси от народните представители.

Гласуването на кандидатурата му ще се състои на пленарно заседание.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев