Криминална хроника Сливен - 24.07.2023 г.

Полиция Сливен
24.07.2023 / 11:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 21.07.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 24.07.2023 Г.

 

Сливен: Иззети наркотични вещества и задържани при операция срещу наркоразпространението. Криминалисти от РУ-Сливен и участък „Надежда“ са извършили множество проверки на превозни средства, лица и частни адреси при операция, насочена към установяване на производство и разпространение на наркотични вещества. Акцията е проведена в края на миналата седмица на територията на РУ-Сливен. Около 21:00 часа, на 21 юли, на бул. „Цар Симеон“ е извършена проверка на лек автомобил „Опел“. В автомобила са установени двама криминално проявени мъже на 30 и 40 години от град Сливен. В тях са намерени и иззети кутийка, съдържаща синтетичен канабиноид, и полиетиленов плик, съдържащ вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувани са две досъдебно производство.

Служители на РУ-Сливен работят по случай на неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на абонат в жилищна сграда в центъра на град Сливен. След получен сигнал на 21 юли полицейските служители установяват, че за времето от септември 2022 година до юни 2023 година неизвестен извършител неправомерно се е прикачил ел. преносната мрежа след електромера на тъжителя и е извършил кражба на ел. енергия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 юли, около 18:33 часа, в дежурната част на РУ-Сливен е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на главен път I-6, до завод "Мелком". От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 41-годишен мъж от град Варна, е причинил средна телесна повреда на 71-годишен пешеходец от град Сливен. Пострадалият е откаран в болнично заведение в град Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Нова Загора: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители при проверка в частен имот в село Асеновец. Проверката е извършена на 21 юли в хода на специализирана операция по линия „Наркотици“. В жилището е установен 30-годишен криминално проявен мъж. Той е предал доброволно пакет, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Твърдица: 37-на жена, водач на лек автомобил „Пежо“, е хванат ада управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 21 юли на общински път с. Сборище-гр. Шивачево, от екип на РУ-Твърдица. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Котел: 29-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена при ежедневния контрол по пътна безопасност на 23 юли, в 22:40 часа, в град Котел. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 31 сигнала за произшествия в дните от 21 до 24 юли. Своевременно са ликвидирани 22 пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети. Оказана е техническа помощ при 8 от сигналите, като при 6 от тях са отстранявани паднали дървета на 23 юли на път Сливен – Чинтулово/2 произшествия/, път Съдиево – Каменово/2 произшествия/, пътя за с. Асеновец/2 произшествия/. Един сигнал се е оказал недействителен.

Мълния е предизвикала пожар в стопанска постройка в землището на град Шивачево със значителни материални щети. Сигналът е получен на 23 юли в 05:19 часа, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица и един екип на РСПБЗН-Сливен. Няма пострадали хора. Спасени са 3 сгради, един агрегат и 15 животни /крави/. Унищожени са 600 кв.м. покривна конструкция, 2 тона фураж, 3000 бали, машини и инструменти, ел.табло и 18 животни /крави/. Причината за произшествието е мълния, която поразява селскостопанската постройка, моментално убива няколко животни и подпалва сградата. Пожарът е ликвидиран в 12:00 часа.

На 22 юли, в 01:47 часа, е получено съобщение от тел. 112, за пожар в дървена барака за бързо хранене на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен, в района на кооперативния пазар. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожена е голяма част от дървената конструкция на сградата и множество ел. уреди. Щета и причината за пожара са в процес на уточняване.

На 23 юли, в 11:11 часа, е получен сигнал от тел. 112 за възникнал пожар в апартамент в на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. На място са изпратени екипи на РУ-Сливен и ЦСМП. Пожарът е тръгнал от кухнята на апартамент, намиращ се на шествия етаж в жилищната сграда, обитаван от мъж на 88 години. Бързо се е разпространил и е обхванал жилищата на по-горните етажи. Пожарникарите са евакуирали мъж и жена, като жената- на 83 години, е откарана от екип на ЦСМП-Сливен с изгаряния по ръцете, без опасност за живота.

При произшествието е загинал 88-годишният собственик на апартамента, в който е възникнал пожара. Причината е в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев