Изслушване на кандидата за еврокомисар Илиана Иванова на 5 септември

Европейски парламент
01.09.2023 / 20:41

Този съвет предоставя практическа информация за изслушването на Илиана Иванова (България), което ще се проведе на 5 септември от 9.30 до 12.30 часа.

Г-жа Иванова, кандидат за комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, ще бъде разпитана от комисията по промишленост, изследвания и енергетика и комисията по култура и образование, за да се оценят нейните компетенции и годност да стане комисар на мястото на Мария Габриел, която подаде оставка на 15 май става вицепремиер и външен министър на България.

Изслушването ще се проведе в заседателната зала ANTALL 2Q2.

Можете да гледате изслушването на живо чрез уеб стрийминг на Парламента и на EbS+.

След изслушването, до заседателната зала, ще се състои престочка от председателите на комисии – все още предстои да бъде потвърдена.

За допълнителна обща информация относно изслушването и официални документи, моля, вижте тук.

 

Писмени въпроси и отговори

Отговорите на г-жа Иванова на писмените въпроси от ресорните комисии можете да намерите тук.

 

Структура на слуха

Изслушването ще продължи три часа. Кандидатът ще направи 15-минутно встъпително изявление, което ще бъде последвано от въпроси от евродепутати. Ще има общо 25 въпроса: една минута на въпрос, последван от едноминутен отговор от кандидата и възможен последващ въпрос от евродепутата. Преди края на изслушването кандидатът ще може да даде петминутно изявление.

 

Оценка

Изслушването веднага ще бъде последвано от заседание при закрити врата, на което председателите и представителите на групите (координаторите) на двете комисии ще оценят годността на г-жа Иванова за поста.

След това Съветът на председателите на комисии ще оцени резултата от изслушването и ще изпрати заключенията си на Председателския съвет. На 6 септември последният ще извърши окончателната оценка и ще реши дали да затвори процеса на изслушване и да проведе гласуване по време на септемврийската пленарна сесия.

 

Аудиовизуални услуги и уеб стрийминг

Изслушването е публично и може да се проследи на живо. Можете да го гледате в уеб стрийминг на Парламента и в EbS+ .

Мултимедийният център на Парламента ще предоставя видеоклипове с HD качество, снимки с висока разделителна способност и аудио материали (групирани по слух в „медийни пакети“). Намерете пакета за г-жа Иванова тук.

Видеоклиповете с HD качество могат да бъдат изтеглени в рамките на 30 минути от началото на изслушването (повторения на живо), а селекция от висококачествени снимки ще бъде достъпна за изтегляне.

 

Акредитация и достъп

Не е необходима специална акредитация. Журналистите, притежаващи междуинституционален пропуск или годишен пропуск, издаден от Парламента, могат да влизат в сградата на Парламента, както правят винаги. Местата за журналисти ще бъдат запазени на последния ред в заседателната зала ANTALL 2Q2.

Тези, които нямат пропуск, трябва да поискат краткосрочна акредитация чрез уебсайта за регистрация на Парламента.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев