Жертвите на наводненията по Черноморието вече станаха три

...............................................
06.09.2023 / 14:19

Продължават действията на звената на МВР в засегнатите населени места. До момента са идентифицирани телата на три жертви(двама мъже и една жена). По данни на Министерството на вътрешните работи няма нови съобщения за изчезнали лица.

Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че една от жертвите е била председател на районния съд в Царево.

"С огромно прискърбие разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е председателят на Районния съд в Царево съдия Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската професия", написа Славов във Фейсбук.

"Искам да изразя своите най-дълбоки съболезнования на роднините и близките ѝ, както и на роднините и близките на останалите жертви на това безпощадно бедствие! Случилото се в Царево за пореден път ни показа колко крехък е човешкият живот и колко безпомощни сме пред силата на природата. Моля се за хората на Царево в тяхната борба за възстановяване на нормалния си живот!", посочва министъра.

До момента са идентифицирани телата на три жертви (двама мъже и една жена), съобщи по-рано днес пресцентърът на МВР в обобщение на предприетите мерки на територията на засегнатите от наводненията населени места. Не са получени нови съобщения за изчезнали лица.

Полицейски екипи от ОДМВР-Бургас въвеждат ограничения в движението по всички пътища в района на град Царево. Достъпът до Синеморец към момента не е възможен поради наводняването на река Велека. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за предотвратяване на свличане на скални и земни маси в опасните участъци. Те също така поемат контрола върху повреденото или унищожено имущество,за да предотвратят разграбването му.

Областната жандармерия в Бургас оказва помощ и напътствия на нуждаещите се.

Източник: МВР
Снимка: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев