Щаб към Министерския съвет ще следи за честността на вота

Премиерът Николай Денков
10.09.2023 / 14:05

Правителството ще сформира междуинституционален щаб за изборите за общински съветници и кметове, които предстоят през октомври. Той ще следи за честността на вота и ще работи успоредно с органите на реда по места.

„Към междуинституционалния щаб ще могат да се подават сигнали. Ако някъде не се реагира правилно от страна на МВР, ще може да се реагира от страна на други институции, така че всичко да се вкара в правилния ред“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков в предаването „Събуди се“ по NOVA.

Премиерът коментира и темата за присъединяването на България към Шенгенското пространство. „Ако изпълним законодателната програма и до средата на октомври приемем решенията, които са предвидени, няма да има нито един аргумент по същество, който другите държави да могат да използват срещу България. В момента има такива. Има какво да направим тази година“, заяви акад. Денков. Той допълни, че не може да гарантира дали Съветът на Европейския съюз ще одобри присъединяването на страната ни през октомври. Преговорите могат да продължат и въпросът да бъде разгледан през декември, когато също ще се проведе Съвет, председателстван от правителството на Испания.

Цялото интервю на министър-председателя акад. Николай Денков можете да видите тук.

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев