Акценти от седмицата в Сливен

Сливен
10.09.2023 / 20:12

Потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция / ЦСРИ/ в Сливен бяха на петдневен лагер в Обзор. Групата от 55 мъже и жени със сетивни проблеми или физически затруднения се завърна наскоро от почивката си в хотел „Хоризонт“ - база на Съюза на слепите в България. Някои от тях пребиваваха с придружители. Лятната ваканция на Черно море е традиционно събитие за Центъра. Провежда се веднъж годишно. Морската почивка стана възможна с финансовата подкрепа на Община Сливен, която покри разходите за част от престоя. За значима част от потребителите летният лагер, организиран от Центъра, е единствената възможност за отдих на брега на морето.

С ритуал – поклонение, тържествено издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър на едноименния централен площад Сливен отбеляза 138-годишнината от Съединението на България. Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени от кмета на общината Стефан Радев, депутатите Десислава Танева, Мария Белова, Татяна Султанова, Климент Шопов, областния управител Маринчо Христов, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, началника на Сливенския гарнизон полк. Любомир Вачев, от името на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий, от представители на държавни структури, съветници, политически и патриотични организации, ученици, граждани.

„Индустриален парк Сливен“ вече е на картата на индустриалните паркове в България. Със заповед на министъра на икономиката и индустрията той бе вписан под №30 в регистъра на Индустриалните паркове. С това Сливен става част от инвестиционната политика на национално ниво с възможности за привличане на инвеститори и разпознаваема дестинация за развитие на бизнес, както на местни, така и на мултинационални компании и техни партньори.

За повече смирение и вяра призова отец Стилиян Станков, свещеник от Сливенска митрополия, който води богослужението в църквата „Рождество Богородично“ в село Скобелево. На 8 септември Православната църква отбелязва Рождество Богородично, известно още като Малка Богородица.

Граждани потърсиха съдействието на кмета Стефан Радев в приемния му ден на 8 септември за разрешаването на редица казуси от частен и обществен характер, имаше сигнали за нередности, беше внесено и едно предложение. В разговорите бяха обсъдени конкретни възможности за намесата на общинската администрация в разрешаването на проблеми, свързани с експлоатацията на подземни гаражи, частна собственост, в един от големите квартали и в центъра на града. Ще бъдат извършени проверки по сигнали за незаконно строителство, както за незаконна частна постройка, за чието премахване вече има съдебен акт. Бе поставен и въпрос за възникнал преди десетилетия проблем, в резултат на който група собственици са със затруднен достъп с превозни средства до жилищните им имоти. Гражданка потърси съдействие за неизпълнен, по думите й, ангажимент от Обредния комплекс в ликвидация. За разширение с още една улица на маршрута на автобус №11 настоя жителка на кв. „Клуцохор“, където неотдавна по инициатива на Общината за първи път започна да се движи градски транспорт.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев