Криминална хроника Сливен - 25.09.2023 г.

Полиция Сливен
25.09.2023 / 20:23

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 22.09.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 25.09.2023 Г.

 

Твърдица: 53-годишен мъж от град Шивачево, водач на лек автомобил „Тойота Ярис“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 22 септември в 23:20 часа от полицейски екип при контрол по пътна безопасност в град Шивачево. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Служители на РУ-Твърдица работят по сигнал за кражба от цех на фирма в землището на град Шивачево. Заявлението е подадено на 23 септември, кражбата е извършена за времето от началото на месец септември. Откраднати са два броя монитори, компютър и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен: Притежание на наркотични вещества е установено при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 25 септември в 00:05 часа е извършена проверка на 20-годишна жена от град Сливен. В нея е намерена опаковка, съдържаща зелена листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Задържана е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски служители от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са се отзовали на сигнал за сбиване в село Тополчане. Сигналът е получен на 24 септември в 22,40 часа.

Пострадал е мъж на 48 години, който е откаран със собствен транспорт до болнично заведени в град Сливен с наранявания по главата. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са задържали жена на 50 години за причиняване на материални щети. На 22 септември тя е унищожила стъкла на прозорци и покъщнина в частен имот, намиращ се в село Богданово. Имотът е собственост на 43-годишен мъж, с когото задържаната е в роднински отношения. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Котел: 38-годишен мъж е задържан от полицията в Котел след постъпил сигнал за отправени от него заплахи за убийство към съпругата му. Заявлението е получено на 21 септември. На жената е осигурена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 18 сигнала за произшествия в дните от 22 до 25 септември. Оказана е една техническа помощ. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Един сигнал се е оказал недействителен.

Небрежност при боравене с газова бутилка е причината за възникване на пожар в имот, намиращ се в град Шивачево. Сигналът е получен на 22 септември в 09:00 часа. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са газовата бутилка и прозорец. Спасена е къщата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев