Криминална хроника Сливен - 27.09.2023 г.

Полиция Сливен
27.09.2023 / 18:12

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 26.09.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 27.09.2023 Г.

 

284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско, с цел обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, превенция над поведението на водачите и пешеходци. Акцията е осъществена на 26 септември на територията на ОДМВР-Сливен от екипи на сектор „Пътна полиция“, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно с екипи на Агенция „Митници“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и БГТОЛ.

Проверките са извършени на места с интензивно движение, позволяващи извършването на проверка на голям брой автомобили и проявяване на нулева толерантност към нарушителите. Проверявани са водачи на автобуси, леки и товарни автомобили за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, редовни документи, техническа изправност, превозни документи на товарите, правоспособност и други.

Констатирани са 90 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установен е един водач с алкохол над допустимото, двама без застраховка „Гражданска отговорност, един автомобил без регистрационни табели. Санкционирани са водачи са използване на мобилен телефон по време на движение, без устройство „свободни ръце“, водачи и пътници без предпазни колани и други. На нарушителите са съставени актове и фишове. Установено е една лице, обявено за общодържавно издирване с мярка „установяване на адрес“. На място при проверките са връчени 23 електронни фиша за неспазване на скоростните режими. Операциите по обезпечавана на обществения ред и пътната безопасност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

Нова Загора: 22-годишен е задържан от служители на РУ-Нова Загора за причиняване на материални щети. На 26 септември, в 01:30 часа, е получен сигнал от частна охранителна фирма за повреждане на автомат в игрална зала в град Нова Загора. На място е изпратен екип. Извършителят е установен и задържан за 24 часа. Той е мъж на 22 години от село Любенова махала. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Котел.

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е спасил 5 декара гора и 2 сгради при пожар в землището на село Богданово. Сигналът е получен в 14:15 часа на 26 септември, ликвидиран е преди да причини преки щети.

На 26 септември, в 22:17 часа, е получен сигнал за пожар в стая на къща, в сливенското село Сотиря. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, хранителни продукти и документи. Най вероятната причина е незагасена цигара.

Три екипа РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в овощни градини в землището на село Чинтулово. Сигналът е получен на 26 септември в 13:24 часа. Унищожени са 2 декара черешова градина, 20 декара сливова градина, 5 декара шипкова градина и 500 метра капково напояване. Спасени са 3 декара черешова градина, 7 декара шипкова градина и 1500 метра капково напояване. Най-вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев