НАП публикува новите банкови сметки, които ще се използват за плащания към приходната агенция

НАП
01.10.2023 / 15:08

На уеб сайта на НАП са публикувани новите банкови сметки, които ще се използват за плащания към приходната администрация от 2 октомври. Ако след тази дата бъде направен превод по закрита сметка, обслужващата банка ще върне парите по сметката на данъкоплатеца, от която е направен преводът, съобщи CROSS.

Всяка нова банкова сметка е предназначена за погасяване на определени задължения, като например данъци, социалноосигурителни вноски, здравноосигурителни вноски, вноски, платени на социалноосигурителни организации,и вземания, подлежащи на принудително изпълнение от страна на държавните съдебни изпълнители. От приходната агенция обясняват, че гражданите и фирмите в цялата страна ще извършват плащания по определените сметки за съответните си задължения, независимо от това в коя НАП е регистрирано тяхното местожителство или седалище.

Гражданите и фирмите могат да продължат да плащат задълженията си без никакви такси, като използват физически ПОС терминали в офисите на приходната агенция или виртуален ПОС (електроннаплатежнауслуга) на портала за електронни услуги на НАП.

Снимка: НАП
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев