Облачно начало на новата седмица, в следобедните часове ще се изясни до слънчево време

Времето за 09.10.2023 г.
08.10.2023 / 16:40

През нощта облачността ще е значителна и на отделни места, главно в източната половина на страната, ще превали. Вятърът ще е умерен до силен, в Западна България от северозапад, в Централна и Източна от север-североизток, но до сутринта ще отслабне. Преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°.

Утре преди обяд облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи, след обяд ще намалява над много райони до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до умерен, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде сравнително хладно с максимални температури предимно между 17° и 22°. Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи, след обяд ще се разкъсва и намалява. Вятърът временно ще отслабне, ще е предимно умерен от запад-северозапад, но вечерта отново ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но само на изолирани места ще превали. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабне.

В Сливен ще бъде предимно облачно. Ще остане без валежи с максимална температура около 22°.

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев