Ямбол се включи в Световния ден на ходенето

...........................................................
08.10.2023 / 18:56

Над 200 ямболлии от различни възрасти събра организираната от община Ямбол и Българска федерация „Спорт за всички“ Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2023 на 7 октомври. Най-малката участничка беше 4-годишната Калина Георгиева, най-възрастният – 95-годишният Коста Цонев.

Поредната масова спортна инициатива цели да се насърчат повече хора от всички възрастови групи към системни спортни занимания и здравословен начин на живот, сподели изпълняващият длъжността кмет Васил Александров, който даде старта на инициативата пред зала „Диана“.

Маршрутът на пешеходния поход премина от Градския парк, през ул. „Цар Освободител“, пл. „Освобождение“, ул. „Георги С. Раковски“, ул. „Генерал Владимир Заимов“ до 55-метровия пилон с националното знаме на хълм „Боровец“.

Припомняме, че в Ямбол продължава изграждането на нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи, които ще свържат различни райони на града и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки. В момента се изгражда безопасна пешеходна и велосипедна връзка към Околовръстен път Изток и комплекс "Доктор Дончев", както и връзка към новата комбинирана алея, която беше направена миналата година от жилищния комплекс до бившата печатница "Светлина". С изграждането на тези алеи ще бъде завършен един велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с обща дължина около четири километра.

Световният ден на ходенето се организира за 31-ви пореден път в България. Тази година се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Събитието се проведе под патронажа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. За участниците бяха осигурени и награди чрез томбола.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Още снимки от новината

...........................................................
...........................................................
...........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев