Сливен ще бъде домакин на Национален годишен форум за профилактика на оралните заболявания при деца

Д-р Николай Шарков (ляво), д-р Живка Георгиева (дясно)
09.10.2023 / 11:58

Сливен ще бъде домакин на Национален годишен форум на тема „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст в Република България, за подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания”. Това съобщи за БТА д-р Живка Георгиева, регионален координатор на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. в Република България.

Форумът ще се състои на 19 октомври в хотел „Национал палас“ - Сливен. Негови организатори са Българският зъболекарски съюз, съвместно с Националния координационен съвет на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца.

Сред лекторите ще бъдат д-р Николай Шарков, президент на Световната дентална федерация (World Dental Federation), председател на Българския зъболекарски съюз и председател на Националния координационен съвет, д-р Борислав Миланов, главен секретар на Български зъболекарски съюз и др.

През миналата 2022 г. Сливен бе домакин на кръгла маса за програмата за силанизация, а в Пресклуба на БТА в Сливен д-р Борислав Миланов представи резултатите от програмата, която започна преди дванадесет години.

Източник: БТА
Снимка: Велина Василева/БТА, архив
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев