Днес в Ямбол се провежда състезание по спортен риболов

...........................................................
15.10.2023 / 10:41

Най-старото и най-популярно състезание по спортен риболов в България -"Хвани и пусни", се провежда днес на гребната база в Ямбол. Събитието, което започна в 10:00 ч., се организира от Клуб по спортен риболов "Видракс" и община Ямбол.

Организаторите обявиха, че няма да има възрастово ограничение и такса за участие.

Всички рибари, участващи в състезанието, ще получат подарък. Най-добрият ще получи купа и медал, награда ще има за участниците с най-тежък улов, най-младият и най-възрастният участник също ще бъдат наградени.

Трябва да се отбележи,че община Ямбол няколко пъти е пускала риба в гребния канал. Със заповед на Министерството на земеделието, храните и горите тук се допускат само спортни състезания по улов и пускане на рибата. Целта е да се опазят рибните популации и да се създадат оптимални условия за тяхното възстановяване.

За тази цел уловената от състезателите на 15 октомври риба се събира в живарници, които след това се претеглят и пускат обратно във водата. Тази процедура ще се контролира от Териториално звено „Рибарство и контрол“ - гр. Ямбол към Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев