В Централната софийска синагога отслужиха молитва за мир в знак на солидарност към жертвите в Израел и техните семейства

Президентът Румен Радев
15.10.2023 / 17:15

България категорично осъжда терористичните актове на Хамас и решително подкрепя Израел - това беше посланието, отправено от президента Румен Радев, председателя на парламента Росен Желязков, вицепремиера Мария Габриел и главния прокурор Борислав Сарафов по време на молитвата за мир в Софийската синагога. След това присъстващите в Синагогата се изправиха, за да отдадат минута мълчание в памет на жертвите в Израел, съобщи БТА.

В тези тъжни дни след ужасяващата терористична атака на "Хамас" срещу Израел отдаваме своята дълбока почит към паметта на всички невинни жертви, каза президентът Румен Радев. Той изказа съболезнования към всички български евреи, към всички хора от Държавата Израел и по света, загубили близки и приятели. България остро осъжда безпрецедентната атака срещу Държавата Израел и преднамереното убийство на мирни граждани, заяви президентът. По думите му винаги сме заклеймявали и ще продължим да осъждаме по най-категоричен и непоколебим начин тероризма във всичките му форми.

Снимка: president.bg
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев