Министър Шалапатова се срещна в четвъртък с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов

От ляво на дясно: Хюсейн Хюсейнов и Иванка Шалапатова
15.10.2023 / 18:10

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова проведе среща в четвъртък с посланика на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов. Двамата дадоха висока оценка на двустранното сътрудничеството между двете държави и обсъдиха укрепването му в областта на труда и социалната политика.

Акцент в срещата бе вече одобреното от Министерския съвет административно споразумение, което урежда допълнителни въпроси за прилагането на Спогодбата за пенсионно осигуряване между правителството на България и правителството на Азербайджан. В тази връзка министър Шалапатова отправи и официална покана до министъра на труда и социалната закрила на населението на Азербайджан Сахил Бабайев да посети България в удобно за него време с цел подписване на документа.

„Подписването на споразумението ще бъде още една успешна стъпка в нашето продуктивно сътрудничество“, отбеляза министърът. Шалапатова изрази надежда за обмен на опит между двете държави в бъдеще в областта на развитието на пазара на труда, подкрепата за децата и семействата, развитието на социалната икономика и разгръщането на потенциала на хората с увреждания.

Източник: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев