Криминална хроника Сливен - 20.10.2023 г.

Полиция Сливен
20.10.2023 / 11:06

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 19.10.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 20.10.2023 Г.

 

Специализирана операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу политическите права ва гражданите и контрол по пътна безопасност се проведе на 19 октомври на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

В операция участват служители на районните управления и сектори в ОДМВР-Сливен- „Противодействие на икономическата престъпност“, „Специални тактически действия“ и „Пътна полиция“, съвместно с екипи на „Зонално жандармерийско управление“-Бургас, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, ТД НАП, Агенция „Митници“, Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ и АПИ.

Проведени са четири операции по метода „Широкообхватен контрол“ на главен път І-6 в района на Твърдица, път ІІ-53 до летище „Бършен“, ІІ-48 при село Градец и път ІІ-66 в село Съдиево. Констатирани са общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 16 акта, 56 фиша и 24 ел. фиша за скорост. В Котел е установен 35-годишен мъж от община Свиленград, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

Извършени са проверки в заложни къщи, къщи за бързи кредити и търговски обекти в Сливен и Твърдица. По подозрения за възможност за контролиран вот са иззети тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки на вересия от три магазина в Твърдица и един в Сливен. По случаите се извършват проверки.

Пътно произшествие с пострадал е станало на 19 октомври в град Сливен. Сигналът е получен в 07:24 часа за възникнал инцидент на бул. „Ст. Стамболов“, в района на кръстовището между кварталите „Дружба“ и „Младост“ . Лек автомобил „Daewoo”, управляван от водач на 66 години, е ударил жена на 59 години. Жената е пресичала на пешеходна пътека. Водачът е откарал пострадалата до болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Тя е получила наранявания без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев