Правителството и МВР засилиха усилията си за борба с купуването и продаването на гласове на балотажа на местните избори в неделя

Избори - снимката е илюстративна
03.11.2023 / 09:35

Правителството и Министерството на вътрешните работи са увеличили усилията си за борба с купуването и продаването на гласове на местните избори в неделя, заяви министър-председателят Николай Денков във видеообръщение, предаде БНР. Премиерът Денков каза, че една от най-важните задачи на Министерския съвет е да гарантира честното провеждане на вота, тъй като от началото на предизборната кампания са получени рекорден брой сигнали за изборни нарушения.

По думите на министър-председателя повече от половината от получените 1125 сигнала са свързани с купуване на гласове.

Премиерът заяви, че това е много важно, за да се избегне голям брой недействителни гласове. ЦИК обяви, че вторият тур на местните избори ще се проведе чрез машинно гласуване в 5900 избирателни секции.

Премиерът заяви, че самите градове и села ще решат как да бъдат управлявани. Кабинетът ще направи всичко необходимо, за да гарантира, че няма да има изборни манипулации. Премиерът добави, че: „Екипите на МВР работят извънредно, за да ограничат максимално търговията с гласове“.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев