Вицепрезидентът: Гласувах за силен и смел човек, който предлага решения, а не общи формулировки и усмивки

...........................................................
05.11.2023 / 16:36

„Гласувах за силен човек, който показа, че има позиции и не се притеснява да говори за най-тежките проблеми. Гласувах за смел човек, който не бяга от дебати и предлага решения, а не се измъква с общи формулировки и усмивки.“ Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас на втория тур на местните избори в София.

Вицепрезидентът гласува с машина. „Гласувам машинно от момента, в който това е възможно. Въпреки създадения хаос през последния месец смятам, че това е най-защитеният вот особено на фона на всички репортажи от цялата страна, които показват какво се случва с хартиените бюлетини“, посочи Йотова и изрази надежда за сериозен анализ на изборния процес.

Като причина за ниската избирателна активност вицепрезидентът определи недоверието в цялата политическа система. „Това е най-голямото предизвикателство пред всички нас. Хората са разочаровани, видяха, че протестите от 2020 г. нямат значение, защото и най-големите противници си стиснаха ръцете в името на това да използват властта“, подчерта Илияна Йотова.

На въпрос дали има основания за оставката на председателя па ДАНС вицепрезидентът заяви: „Много са неизвестните, като общество чакаме отговори на много въпроси. В едно обаче съм сигурна – този въпрос не се решава с едно изявление в петъка преди изборите или пък в изборния ден“.

Източник: president.bg
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев