EP ДНЕС

Европейски Парламент
08.11.2023 / 14:32

Сряда, 8 ноември

Последна пресконференция в 14:30 часа

От 14:30 часа заместник-говорителят на парламента и пресслужбата ще проведат онлайн брифинг за пресата за тазседмичното пленарно заседание. Повече информация тук.

Журналистите, които желаят да участват активно и да задават въпроси, моля, свържете се чрез Interactio, като използвате този линк: https://ep.interactio.eu/66e2-hy1p-1w4u

 

Кейт Бланшет, посланик на добра воля на ВКБООН, ще говори пред Европейския парламент

В сряда от 15:00 часа, преди началото на пленарната сесия, посланикът на добра воля на ВКБООН Кейт Бланшет ще се обърне към евродепутатите. Г-жа Бланшет е посланик на добра воля на ВКБООН от 2016 г. и ще сподели своя опит и прозрения за повишаване на обществената осведоменост относно тежкото положение на бежанците и хората без гражданство по света.

 

Полона ТЕДЕСКО

(+32) 470 88 42 82

EP_Justice

 

Дебат на срещата на върха на ЕС на 26-27 октомври с президентите Мишел и фон дер Лайен

Около 15:30 евродепутатите ще обсъдят резултатите от последната среща на върха на ЕС с президентите Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен. По време на срещата си държавни и правителствени ръководители оцениха ситуацията в Израел и Газа след терористичните атаки на Хамас срещу Израел, войната на Русия срещу Украйна, преразглеждането на дългосрочния бюджет на ЕС за 2024-2027 г. и реформата на ЕС за убежище и миграционна система .

 

Estefania NARRILLOS

(+32) 498 98 39 85

EuroParlPress

 

Андреас КЛАЙНЕР

(+32) 498 98 33 22

EuroParlPress

 

Намаляване на емисиите от пътния транспорт

Рано вечерта Парламентът ще обсъди позицията си относно новите правила Евро 7 за намаляване на емисиите на замърсители и определяне на изисквания за издръжливост на батериите за леки автомобили, ванове, автобуси и камиони. След гласуването в четвъртък от 13:30 часа ще има пресконференция с водещия евродепутат.

 

Dana POPP

(+32) 470 95 17 07

EP_Environment

 

Накратко

Три нови източника на приходи от ЕС за бюджета на ЕС. В късния следобед Парламентът ще обсъди с комисар Симсън въвеждането на следващото поколение „собствени ресурси“ на ЕС, които ще бъдат получени от системата за търговия с емисии, механизма за коригиране на въглеродните граници и от допълнителни данъци върху корпоративните печалби. Гласуването ще се проведе в четвъртък.

Състояние на енергийния съюз. От около 17:00 ч. евродепутатите ще разпитат комисар Симсън относно енергийната ситуация в ЕС и текущите приготовления, за да се гарантира, че тази зима ще има достатъчно енергийни доставки.

Пряко предаване на пленарната сесия можете да намерите в уебстрийминга на Парламента и в EbS+.

 

За подробна информация относно сесията, моля, вижте и нашия бюлетин.

 

Цялата информация относно пленарното заседание можете да намерите тук .

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев