Премиерът акад. Николай Денков: Борбата с корупцията се превръща и в борба за запазване на демокрацията

...........................................................
09.11.2023 / 20:18

Борбата с корупцията се превръща в борба за запазване на демокрацията. Вече не става дума само за спестяване на публични средства или за намаляване на влиянието в държавите. Темата придобива по-глобални измерения. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков след срещата си с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. В разговора участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. В хода на срещата беше обсъдена работата на Европейската прокуратура в България и се набелязаха мерки, с които правителството би могло да помогне за още по-видими резултати.

„Мисията на европейската прокуратура е много важна. Тя защитава общия интерес на ЕС. Благодаря на Лаура Кьовеши за конструктивната дискусия и ясно послание от срещата - България е държава членка на ЕС, която може да задава стандарти“, заяви след срещата вицепремиерът Мария Габриел.

От своя страна европейският главен прокурор Лаура Кьовеши изтъкна усилията по създаването на офис на Европейската прокуратура в София и посочи, че страната ни може да бъде давана като добър пример. Кьовеши поздрави българските власти за позицията им в подкрепа на френско-германската инициатива за разширяване на компетентността на Европейската прокуратура по отношение на санкциите.

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев