В Бюрото по труда Сливен се проведе беседа за трафика на хора

Беседа за трафика на хора, изнесена от секретаря на МКБТХ Владимир Друмев
17.11.2023 / 12:06

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, в партньорство с бюрото по труда в Сливен осъществиха информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална и трудова експлоатация.

В рамките на партньорската инициатива бяха обхванати жени и мъже от ромското население. По време на беседата се прожектираха няколко клипчета с реални случаи. Обсъдиха се и възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Секретарят на комисията Владимир Друмев обясни детайлно процеса на въвличане в порочната схема за трафик на хора посредством насилие, измама и принуда. Акцентира на факта, че често спрямо жертвите на това престъпление се упражнява физически и психически тормоз, че се нарушават основните им права, като право на свободен живот и право на избор, и е съвременна форма на робството.

Друмев призова хората никога да не се доверяват на непознати, предлагащи им добре платена работа и висок стандарт на живот, особено в чужбина и то в държава, в която не владеят добре езика. Посъветва ги да проверяват всяко примамливо предложение за работа, а при съмнение или нужда от помощ да подадат сигнал на Националната телефонна линия 080020100.

Текст, снимка и видеоклип: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев