Полицията арестува 38 души по време на протеста на футболните фенове

Снимката е илюстративна
18.11.2023 / 11:57

Общо 38 души бяха арестувани по обвинение във вандализъм по време на протест, организиран от футболни фенове в София в четвъртък.

Трима от тях бяха задържани по обвинения в палеж и повреждане на служебен автомобил,а по два случая бяха образувани досъдебни производства - едното за подпалване на микробус на градската полиция, а другото - за подпалване на полицейски автомобил в близост до сградата на посолствотона улица "Васил Левски".

Друг е бил задържан за притежание на наркотици.

Седем от задържаните са непълнолетни. Срещу 34 задържани лица саобразувани производства по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни състезания.

Срещу тези лица са подготвени преписки. Днес те бяха изправени пред съда; трима от тях бяха оправдани, а за четирима е насрочена нова дата.

Преписките на трима непълнолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Останалите 24-ма ще бъдат глобени с 1000 лв. и ще им бъде забранено да участват в национални и международни спортни прояви за една година, съобщава БНР.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев