Днес е Международния ден срещу насилието над жени

...........................................................
25.11.2023 / 16:36

В днешния Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени сме провокирани да помислим и говорим как упорито и последователно всички заедно да правим крачки за преодоляване на това толкова тежко посегателство върху човешкото достойнство, здраве и живот.

Въпреки усилията на институциите в последните години за справяне с този болезнен за обществото ни проблем - насилието не спира.

Националното бюро за правна помощ, чрез адвокатите в страната от началото на годината са консултирали 150 пострадали, като голяма част от случаите, след съгласие на жертвите, са подадени в полицията и съда.

Над 80 специалисти са информирани за възможностите на първичната правна помощ, в частност по отношение на домашно насилие и насилие по полов признак.

Министерството на правосъдието работи по изготвяне на координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие, за ефективна защита.

Скоро предстои да презентираме и ново мобилно приложение, чрез което лесно и бързо ще могат да се открият контактите – телефони, имейл адреси на всички институции оказващи помощ и подкрепа на жертвите на домашна насилие.

Източник: Министерство на правосъдието
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев