Омбудсманът и ЛИДЛ подкрепиха деца със СОП

................................................
28.01.2024 / 12:53

Омбудсманът Диана Ковачева връчи чек от 14 350 лв. в подкрепа на проекта „Многообразие и равенство в Чудната градина", част от финансиращата програма „Ти и LIDL за нашето утре“ 2023 г., проведена под патронажа на омбудсмана.

„Чудната градина“ е социалното предприятие, което дава работа на младежи с интелектуалки затруднения. Разполага с терен от 18 дка в градска среда в близост до голямо СОУ и три детски градини. Идеята на „Чудната градина“ е създаването на пространство, в което ще се организира провеждането на интерактивни обучителни сесии на открито, работилници и събития, в които участници ще бъдат деца от 4 до 11 години. По време на интерактивните обучителни сесии на открито, всички малки гости ще имат възможността да видят и научат как се отглеждат различните сезонни зеленчуци, цветя, билки и горски видове.

„Тази кампания е особено важна, защото всъщност се сбъдват мечти и те не биха се случили, ако не беше тази подкрепа, защото тя дава шанс. Тези деца са част от уязвима група, невидима и неразбрана от обществото. Те се сблъскват с много стереотипи, липсата на учители, възможности и ресурси. Няма да е пресилено да се каже, че тази кампания им дава възможност за живот, защото образованието им дава шанс да се учат на умения за живот. А нашето образование не е адаптирано към тези деца. Благодаря Ви за това, че ги забелязахте“, каза проф. Ковачева на официална церемония в Националната галерия „Квадрат 500“.

Тридесет и шест са одобрените проекти на граждански организации в шестото издание на инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“ за 2023 г. на обща стойност от 365 000 лв. Идеите ще бъдат реализирани в 21 населени места в страната и ще достигнат до 300 325 души, позволявайки им да водят по-качествен и пълноценен начин на живот.

Още снимки от новината

................................................
................................................

 

Източник: https://www.ombudsman.bg/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев