Три министерства ще подпишат спорзумение за разширяване на достъпа до култура

..................................................
02.02.2024 / 10:59

В Министерството на културата (МК) се проведе работна среща в разширен състав във връзка с предстоящото подписване на Споразумение между министерствата на културата, на образованието и науката и на младежта и спорта за обща стратегическа рамка при координирането и развитието на съвместните програми с фокус върху децата, младежите и уязвимите социални групи, както и включване на културата като неотлъчна и значима част от образователния процес.

Работната среща бе водена от министрите на културата и на образованието и науката – Кръстю Кръстев и проф. Галин Цоков, като от страна на Министерството на културата участваха зам.-министърът на културата Амелия Гешева, началникът на политическия кабинет на министър Кръстев Весела Щерева, директори от специализираните дирекции на МК.

Работната група разгледа възможностите за актуализация на съществуващите образователни програми за настоящата учебна година и ще заложи в Споразумението задачата да бъде подобрена координацията за създаване на съвместни програми между МОН, МК и ММС (Националните програми в МОН - вкл. българските училища зад граница, програмите в МК, свързани с дейността на културните институти - музеи, библиотеки, читалища, сценични изкуства, за работа с целевата група; както и програмите на ММС). Друг ключов момент, който ще бъде заложен в Споразумението, е подобряване на информираността на заинтересованите страни, които имат възможност да кандидатстват по програмите.

Подписването на Споразумението е част от Програмата за управление на Република България юни 2023 г. – декември 2024 г.

Източник: Министерство на културата
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев