България ще бъде официална страна – партньор на Международното изложение WEBIТ

Министерство на икономиката и индустрията
04.02.2024 / 10:56

След активна работа от страна на Министерството на икономиката и индустрията Министерският съвет прие Решение за одобряване участието на Република България като официална страна – партньор на Международното изложение WEBIТ, което ще се проведе на 30 и 31 октомври 2024 г. в гр. София.

Брандът WEBIT е изцяло частна българска инициатива, стартирала през 2008 г., като до този момент подобен форум не съществува в света. Целта, която организаторите си поставят, е да променят имиджа на България чрез привличане на световни имена от технологичната сфера, инвеститори, предприемачи, топ мениджъри от най-големите компании в света и да превърнат България в хъб на таланти и възможности, за генериране на глобални бизнес възможности.

До момента са провеждани събития WEBIT София първите три години. От 2012 г. до 2016 г. Турция става държава – партньор, след това се включват Индия, Сингапур, Обединени Арабски Емирства, Маями, Давос.

През 2018 г. на конкурса за нов домакин на годишното събитие на WBIT се явяват 27 държави и участват градове, като Париж, Лондон, Тел Авив, Мадрид, Будапеща, Валенсия, Ротердам, Амстердам и др., които осъзнават и искат да се възползват от силата на бранда, която според организаторите и участниците е с възвращаемост от над 60 милиона евро.

Последният проект на WEBIT проведен през 2023 година в София - „Адаптация към споделеното бъдеще”, имаше за цел позиционирането на столицата на България като място за срещи на най-големите световни финансови инвеститори в различни области. На това мероприятие присъстваха инвеститори, които управляват активи на обща стойност над 20 трилиона евро. Присъстваха някои от най-ярките умове в индустрията, които представиха най-новите идеи и възможности и същевременно идеи за адаптиране към бързо променящия се свят около нас. Успоредно с конференцията, WEBIT беше домакин и на специално събитие InvestX – само за инвеститори, с фокус върху района на Централна и Източна Европа. С InvestX, България влезе в лигата на световните държави-лидери, привличащи най-големите финансови инвеститори.

Събитие от такъв мащаб е естествен магнит за потенциални инвеститори и иноватори от цял свят, които от една страна търсят нови пазари за инвестиции от една страна, а от друга – възможност за срещи на ниво държава и бизнес в България, с цел получаване на контакти и достъп до финансиране на световно ниво.

Участието в такъв тип инициативи е мощен инструмент за привличане на инвестиции, възможности и иновации от цял свят.

Източник: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев