EP ДНЕС

Европейски парламент
07.02.2024 / 11:51

Сряда, 7 февруари

 

Положението на фермерите и цените на селскостопанските продукти

В дебат с изпълнителния заместник-председател на Комисията Шефчович и белгийския външен министър Лахбиб, започващ в 9:00 часа, евродепутатите ще разгледат исканията на фермерите и селските общности в цяла Европа и ще обсъдят как да се насърчи устойчиво и справедливо възнаградено селско стопанство в ЕС.

 

Хана РАЙСИ

(+32) 484 27 87 54

EP_Земеделие

 

Възходът на антисемитизма и антимюсюлманската омраза в Европа

От около 15:00 ч. евродепутатите ще обсъдят с комисар Шинас и белгийския външен министър Лахбиб тревожните доклади за увеличаването на провокирани от омраза антисемитски и антимюсюлмански инциденти онлайн и офлайн в целия ЕС и как ЕС може да се справи с тях.

 

Кириакос КЛОСИДИС

(+32) 470 96 47 35

EP_Justice

 

Рискове и заплахи за върховенството на закона в Гърция

При гласуване в 12:30 Парламентът ще направи равносметка на заплахите за ценностите на ЕС в Гърция, с акцент върху свободата на медиите и безопасността на журналистите, антикорупцията, съдебната независимост и отношението към мигрантите и търсещите убежище.

 

Кириакос КЛОСИДИС

(+32) 470 96 47 35

EP_Правосъдие

 

Дебат „Това е Европа“ с румънския президент Клаус Йоханис

В 11:00 часа румънският президент Йоханис ще представи пред евродепутатите своята визия за предизвикателствата и бъдещето на Европа. Председателят на ЕП Мецола и президентът Йоханис ще имат двустранна среща преди речта му в пленарна зала. Кратка престочка с двамата е предвидена за 10:50 часа.

 

Dana POPP

(+32) 470 95 17 07

EuroParlPress

 

Накратко

Реч на омразата, дезинформация и ролята на социалните платформи. В тематичния дебат на тази сесия от 13:30 ч. евродепутатите ще обсъдят с комисар Бретон и белгийския външен министър Лахбиб как Законът за цифровите услуги може да се използва за адекватно справяне с речта на омразата и дезинформацията.

Правата на човека в Беларус, Иран и Нигерия. Вечерта евродепутатите ще обсъдят с комисар Дали новата вълна от масови арести в Беларус на опозиционни активисти, увеличения брой екзекуции в Иран и атаките срещу християни в Нигерия. Три резолюции ще бъдат подложени на гласуване в четвъртък.

Приоритетите на ЕС пред Комисията на ООН за положението на жените . Около 17:00 часа пленарното заседание трябва да призове комисар Дали да постави акцента върху бедността на жените и достъпа до вземане на решения преди 68-ата Комисия на ООН за положението на жените (CSW) в Ню Йорк през март.

 

Гласове

Между 12:30 и 13:30 евродепутатите ще гласуват между другото за:

проект на законодателство относно растенията, създадени чрез нови геномни техники (NGT);

нови правила на ЕС, за да се гарантира, че банковите преводи в евро пристигат в сметката на получателя за максимум 10 секунди;

нови пределно допустими стойности за олово и диизоцианати;

Неотдавнашното решение на Норвегия да напредне в добива на морското дъно в Арктика; и

изменения на Директивата за управителите на алтернативни инвестиционни фондове (AIFMD) и на Директивата относно предприятията за колективно инвестиране в прехвърлими ценни книжа (UCITSD).

Пряко предаване на пленарната сесия можете да намерите в уебстрийминга на Парламента и в EbS+.

За подробна информация относно сесията, моля, вижте и нашия бюлетин.

Цялата информация относно пленарното заседание можете да намерите тук.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев