Стартира изграждането на технически център в района на Специалните сили на Българската армия

..................................................
08.02.2024 / 20:23

Изграждането на технически център във войскови район 1536 на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) в Пловдив започна днес, 8 февруари. Целта е придобиване на способност за техническо обслужване, съхранение, ремонт и следгаранционна поддръжка на новопридобитата бойна и спомагателна техника на СКСО.

Проектът представлява Г-образна сграда с площ 960 кв.м., включваща производствени помещения за техническо обслужване и ремонт и помещение за съхранение на пътни превозни средства. Той трябва да бъде завършен за 335 дни и е на стойност над 5 млн. лева.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев благодари на всички, които са били ангажирани в процесите по стартиране на проекта - на фирмата за строителен надзор „Ведипема“ ЕООД и на фирмата-изпълнител „Запрянови-03“ ООД, както и на представителите на местната и държавната власт за оказаната подкрепа. „Този технически център беше изключително належащ и изграждането му ще позволи на нашите формирования правилно да поддържат, обслужват и съхраняват най-скъпата част от новопридобитата ни нова и съвременна бронирана бойна техника. Той ще даде възможност за нормален жизнен цикъл на тези машини“, каза генерал-майор Матеев.

Негово Преосвещенство Знеполския епископ Арсений, с благословията на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, благослови с молитва за успешна работа хората, заети с изграждането на техническия център. На церемонията присъстваха още командирите на формирования от СКСО и представители на държавната и местната власт.

Източник: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев