В Сливен ще се проведе първото издание за 2024 г. на инициативата "Донеси бутилка"

..................................................
16.02.2024 / 11:58

"United Future" организира в Сливен инициативата "Донеси бутилка".

Веднъж месечно организацията "United Future" отваря импровизиран пункт, където гражданите могат да предадат описаните отпадъци. Тези отпадъци в последствие се предават на пунктове за изкупуване, а парите се използват за осъществяване на други каузи.

Организирането на разделното събиране на отпадъци е задача на държавата. Докато тя влезе в своята роля, амбицията е да се създават условия за разделно събиране, като се полагат усилия то да бъде интересно за малки и големи. На голяма част от акциите ще има подаръци за малките активисти, като бъдат зарадвани с книжки, настолни игри, футболни топки и др.

Могат освен бутилки да се предават всякакви ел. уреди (стари, изгорели, неработещи, ненужни), платки от уреди, модули от автомобили(километражи, различни модули с платки) и други. Примери: телевизори с и без кинескоп, радиа, грамофони, тостери, мобилни и домашни телефони, стари компютри или части от тях, LED крушки и много други.

В момента „ДОНЕСИ БУТИЛКА” се провежда ежемесечно в гр. Сливен, а скоро предстои старт да има в гр. Пловдив и в гр. В.Търново, а при наличие на активисти може и на други места да има. От месец ноември 2022 г акцията в гр Сливен се провежда в рамките на проекта „СЛИВЕН РЕЦИКЛИРА”, който намери подкрепата на ЛИДЛ, БДФ и ФРГИ.

Заповядайте на първото за 2024 г. издание на инициативата "Донеси бутилка" в гр. Сливен утре от 10:30 часа на площадката зад Ромпетрол в кв. "Ново село", пишат още организаторите на проявата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев