Облачно със слаби валежи преди обяд в сряда, следобед облачността ще се разкъса до слънчево време

Времето за 21.02.2024 г.
20.02.2024 / 12:22

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се задържи значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, в София - около 1°. Утре преди обяд ще е предимно облачно, в отделни райони със слаби валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и бавно ще намалява. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина – до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно време на места със слаби превалявания от сняг, под 1000-1200 метра – от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 2°, на 2000 m – около минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб, предимно западен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В Сливен ще бъде слънчево. Около обяд ще се заоблачи и превали слаб дъжд. Ще бъде почти тихо с минимална температура около 3° и максимална около 12°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев