Възможности за сътрудничество на земеделските производители от област Ямбол в сектор овощарство

..................................................
21.02.2024 / 11:05

Италианският преработвател на земеделски продукти, Микеле Санторели, управител на компанията Куминяно Фрут ООД (част от група SANTORELLI) , представи пред кмета на община Ямбол Валентин Ревански, възможност за партньорство между местните земеделски производители и семейната му компания, която е разположена в района на Пловдив и разполага с един от най-големите заводи за промишлена преработка на череши в Европа.

Санторели изрази интерес към съвместна работа с производители на череши, сини сливи и лешникови култури от региона. Италианската компания осигурява необходимата експертиза и ресурси за развитие на тези култури в областта.

Семейната фирма е създадена от дядото и бабата на Микеле Санторели през 1948 г. Недостигът на череши в Италия, Испания и Франция е причината да потърсят пазар у нас през 1991 г. Вече 32 години работят тук и са най-големият преработвател на череши в България.

Тяхното предложение за сътрудничество включва предоставяне на разсад, специализирани агрономически услуги, анализ и подобряване на почвата, както и курсове за обучение за добри земеделски практики. Освен това предлагат възможност за сключване на дългосрочни договори за закупуване на продукцията.

Кметът на Ямбол подчерта, че инициативата би могла не само да увеличи производството и да повиши качеството на местната продукция, но и да способства за икономическото развитие на региона в цялост.

Микеле Санторели изрази увереност в успеха на партньорството и възможностите, които то открива за двете страни. "Ние вярваме в потенциала на Ямбол и неговите производители и сме готови да ги подкрепим в постигането на високи производствени стандарти, за да отговорим на изискванията на международните пазари".

Микеле живее в пловдивското село Катуница. Италианецът е от религиозно католическо семейство и е дълбоко убеден, че вярата обединява хората, а не ги разделя. Затова подпомага изграждането на православни храмове.

Заинтересованите лица могат да се свържат с представители на семейство Санторели и тяхната компания на имейл адрес office@santorelli.eu.

Още снимки от новината

..................................................
..................................................
..................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев