Среща между посланик Дзара и местната власт се състоя в Сливен

...........................................
01.03.2024 / 12:58

Вчера посланичката на Италия в София Н.Пр.Джузепина Дзара посети град Сливен придружена от делегация на Конфиндустрия България, водена от президента Роберто Санторели.

По време на гостуването си посланичката се срещна с областния управител инж. Маринчо Христов, кмета на града Стефан Радев, Стоян Марков заместник-кмет, както и с представители на местния и италианския бизнес в региона.

Домакин на събитието бе фирма "Е.Мирилио" ЕАД. Нейният управител Франко Миролио получи почетен плакет от Роберто Санторели за цялостен принос на компанията в сътрудничеството ѝ с Конфиндустрия България.

Посланик Дзара обсъди с представителите на местната власт нови перспективи в рамките на отличното двустранно сътрудничество за привличане на още италиански инвестиции в областта. Коментирани бяха още геополитически отношения между двете страни и перспективите за по-нататъшно добро взаимно сътрудничество, възможностите за модернизация на железопътния транспорт и цялостното развитие на региона.

Областният управител изтъкна важността на Италия като търговски партньор и ключов инвеститор в българската икономика. Той благодари още и за последователната подкрепа, която страната оказва на България за нейното пълноправно членство в Шенгенското пространство.

След приключването на разговорите Н.Пр. Джозепина Дзара, заедно с представителите на Конфиндустрия България и областния управител посетиха производствените цехове на завод "Е.Миролио", където бяха запознати с технологичните процеси съпътстващи производство на платове. Компанията една от първите италиански фирми развиващи дейност в България, превърнала се в един от лидерите в текстилната промишленост с голям принос към икономиката на Сливенска област.

Конфиндустрия България е сдружение на италианското предприемачество тук, което стартира дейност през 2000 г. От 2006 г. работи активно и съдейства на фирмите, които работят в страната, поддържайки връзките с българската индустриална и търговска реалност.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев