Земетресение в турския град Чанаккале, има починал един човек

Земетресение - снимката е илюстративна
05.03.2024 / 09:32

Силно земетресение с магнитуд 4,9 удари северозападната част на Турция, близо до град Чанаккале, причинявайки паника сред жителите и водещо до смъртта на един човек. Епицентърът на труса беше разположен на около 10 километра под повърхността в района на град Йенидже, съобщава БТА. Освен в непосредствената област, земетресението беше усетено и в близките градове, включително Истанбул.

По време на земетресението мъж от град Бурса, който се намира на около 250 километра от епицентъра, скочи от втория етаж на дома си поради страх и получи тежки наранявания. Въпреки опитите на медиците да спасят живота му, той в крайна сметка почина в болницата.

Д-р Орхан Татар, високопоставен служител в Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD), коментира, че земетресението е възникнало по "изненадваща" разломна линия. Той добави, че няма съобщения за щети или други пострадали хора.

Водещият турски сеизмолог професор д-р Шюкрю Ерсой предупреди днес, че има възможност за бъдещи земетресения с по-голяма сила по същата разломна линия, достигайки дори магнитуд от седма степен.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев