В момента няма много информация за задържания в София Илко Захариев, по-известен като Червения пират

Съдия - снимката е илюстративна
07.03.2024 / 10:43

В момента няма много информация за задържания в София Илко Захариев, по-известен като Червения пират. Известно е, че той е изпращал заплашителни имейли до различни магистрати, кметове и влиятелни хора.

В столицата той водеше скитнически начин на живот. Властите установиха, че Захариев стои зад множество бомбени заплахи, насочени към училища, търговски центрове и дори Агенция "Митници".

Червеният пират е роден в град Сливен. Съседите му споделиха за NOVA, че освен заплахи към тях, той също ги е заплашвал. Те разкриха, че Захариев е бил диагностициран с дисоциативно разстройство на идентичността, известно още като раздвояване на личността.

Родителите му са разведени и това може да е допринесло за психическото му състояние. Живелият в същия блок съсед каза, че на вратата на апартамента на Захариев е имало залепени бележки с неговия подпис, в които той заплашва другите обитатели на блока. Той пишеше, че ако някой тропа на вратата му, ще стреля. Това доведе до общо събрание в блока, където живееше Захариев. Съседите направиха подписка и я представиха в полицията.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев