Отново преизбраха Димитър Митев за член на Контролния съвет на НАПОС-РБ

Димитър Митев
07.03.2024 / 12:20

Димитър Митев, председател на Общинския съвет в Сливен, беше преизбран за член на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общинските съвети в Република България (НАПОС-РБ). Това се случи по време на годишното общо събрание на асоциацията, което се състоя на 6 март в Пловдив. Освен членове на контролния орган, беше избран и съставът на Управителния съвет на асоциацията.

По време на срещата беше представен доклад за развитието на асоциацията през последните четири години. Делегатите получиха възможност да се запознаят с обобщенията на анализа на асоциацията за изминалата година и за осъществените инициативи. Годишният бюджет и програмата с набелязани мерки за 2024 г. бяха одобрени на събранието. Основният фокус на тези мерки е върху законодателството в областта на местното самоуправление и повишаването на административния капацитет.

НАПОС-РБ е създадена през 2004 г. в Пловдив. Към момента тя има над 200 членове, които са председатели на местни парламенти в цяла България. Броят на членовете се увеличава всяка година чрез приемането на нови членове. Седалището на асоциацията е в град София, а основната й мисия е да насърчава ефективното местно самоуправление и развитието на гражданското общество.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев