Директива „Зелени претенции“: пресконференция с водещи евродепутати във вторник от 14:30 часа

Европейски парламент
09.03.2024 / 11:12

Съдокладчиците Андрус Ансип (Renew, Естония) и Сайръс Енгерер (S&D, Малта) ще информират журналистите след пленарното гласуване относно директивата за екологичните искове.

 

Кога: вторник, 12 март 2024 г., 14:30 CET

Къде: Европейският парламент в Страсбург, зала за пресконференции на Daphne Caruana Galizia (WEISS N -1/201)

Как: Акредитираните представители на медиите могат да присъстват лично на пресконференцията. Журналистите, които желаят да задават въпроси от разстояние, трябва да се свържат чрез Interactio.

 

Пресконференцията също ще бъде предавана на живо по интернет и записан в Мултимедийния център на Парламента.

 

Заден план

Депутатите ще обсъдят проектозакона в понеделник и ще гласуват позицията на парламента на първо четене във вторник. Законодателният проект ще допълни наскоро приетата забрана за зелено умиване. Новата директива относно екологичните твърдения ще очертае информацията, която компаниите трябва да предоставят на властите, за да обосноват своите екологични маркетингови твърдения. Компаниите, които нарушават директивата, ще бъдат санкционирани, а новата директива ще уточни условията относно използването на твърдения, които сравняват няколко продукта, и ще изясни условията, свързани с твърденията за компенсиране и премахване на въглеродни емисии.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев