Представители на Асоциацията на българските търговци на храни се срещнаха със заместник-министъра на икономиката Ивайло Шотев

...........................................
09.03.2024 / 15:25

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев проведе среща с представители на Асоциацията на българските търговци на храни в град Пазарджик. Срещата беше посетена и от заместник-областния управител г-н Стефан Димитров. По време на дискусията представителите на бизнеса и изпълнителната власт установиха активен и открит диалог относно трудностите, пред които е изправена индустрията, както и възможностите, които Министерството на икономиката и индустрията може да предложи в подкрепа на местните фирми.

Една от ключовите теми, обсъдени по време на срещата, беше инициативата „Достъпно за вас“. Зам.-министър Шотев подчерта успеха на кампанията, като обясни, че цените на потребителската кошница на основните стоки от първа необходимост вече са на възможно най-ниските нива. Представителите на Асоциацията на българските търговци на храни обаче идентифицираха няколко предизвикателства, които трябва да бъдат адресирани, за да се създаде по-благоприятна бизнес среда в страната. Те подчертаха необходимостта от опростяване на административните процедури, осигуряване на прозрачност при възлагането на обществени поръчки и увеличаване на достъпа до европейски програми за по-малки търговци.

Зам.-министър Шотев потвърди ангажимента на Министерството на икономиката и индустрията да се справи с тези проблеми и изрази желанието си откритата комуникация да продължи и в бъдеще.

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев