Днес продължават преговорите за ротацията на правителството

Преговори - снимката е илюстративна
10.03.2024 / 11:44

Днес продължават преговорите за ротацията на правителството. Водят се дискусии между две големи групи от политици в Парламента - ​​ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната - Демократична България (ПП-ДБ). Те обсъждат дали могат да работят заедно, за да управляват страната. Това е важно, защото ако успеят да постигнат съгласие, ще имат достатъчно подкрепа, за да вземат решения и да променят нещата в държавата, съобщава БТА.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, каза, че засега разговорите вървят добре. Тя вярва, че ако продължат да говорят и да слушат един друг, могат да намерят начини да работят заедно.

И двете групи имат важни хора, които участват в разговорите. От страна на ПП-ДБ е Николай Денков, който е премиер в оставка, както и четирима други лидери: Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Тези разговори започнаха снощи и продължиха много дълго. Но все още не са стигнали до решение. Хората чакат с нетърпение да видят какво ще решат политиците и как това ще повлияе на бъдещето на държавата.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев