Министър Богданов: Продължаваме да изпълняваме икономическите приоритети за присъединяването ни към Шенген, еврозоната и ОИСР

...........................................
10.03.2024 / 14:07

Ще продължим да изпълняваме икономическите приоритети около общите ни усилия за присъединяването на България към Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на представяне на отчет и цели на отделните ведомства в Министерския съвет. “Ключов приоритет за министерството е продължаването на положителния ръст на икономиката на страната”, допълни Богданов.

Богданов посочи, че е започнало структуриране на две нови индустриални зони, намаляване на административната тежест за бизнеса и улесняване на достъпа до българския трудов пазар на граждани от трети страни.

“Работи се активно по осигуряването на най-добри условия за българската отбранителна индустрия, за да се гарантират националните и съюзническите ни капацитети, но и за да се реализира необходимата подкрепа за Украйна”, каза министърът.

Той посочи, че трансформацията на държавните дружества към МИИ продължава. “След като успяхме да възстановим не малка част от предплатените пари, възстановихме изтеглен кредит и освободихме предприятията, които бяха заложени по него, сега вече мислим за развитието на конкретните предприятия”, подчерта той.

Сред задачите, които не са били изпълнени напълно, министърът посочи реформата на Комисията за защита на потребителите, с която се цели българските потребители да имат институция, в която да вярват и да защитава техния интерес.

Източник: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев