В София се проведе Международен семинар за борба с манипулирането на спортни мероприятия

...........................................
11.03.2024 / 10:26

В София миналата седмица се проведе международен семинар, който имаше за цел да обсъди стратегии за борба с манипулирането на спортни събития. Двудневното събитие събра експерти от България и чужбина, включително заместник-министъра на вътрешните работи Христо Стефанов, министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева и Норбърт Рубишек, директор на „Фондация за почтеност в спорта“ в Холандия, се съобщава от пресцентъра на МВР.

Заместник-министър Стефанов отбеляза, че спортът често се възприема като предизвикателство, дух и сила, осигурявайки чиста среда за децата да растат и да се развиват. Въпреки това той добави, че понякога спортът се сблъсква с изкушения да манипулира резултатите, което налага намесата на правоприлагащите органи, за да се намери истината и да се гарантира, че основните принципи на честната игра са запазени.

Проф. Дашева се обърна към младите спортисти и преподаватели от Националната спортна академия, като подчерта важността на постиженията в спорта, но също така напомни, че те трябва да бъдат постигнати чрез упорит труд.

Семинарът беше част от международния проект „IntegriSport 3.0“, финансиран по програмата „Еразъм+“. Министерството на младежта и спорта е партньор по проекта. Основната цел на проекта е да подобри ефективността на разследванията на престъпления, свързани с манипулиране на спортни състезания, както и да подкрепи усилията на правоприлагащите и съдебните органи в борбата с този проблем. Експертите, присъстващи на събитието, споделиха ценна информация, обмениха идеи и обсъдиха най-новите тенденции в тази област. Сред присъстващите бяха представители на Министерството на младежта и спорта, МВР, НАП, прокуратурата, спортни федерации и студенти от НСА.

Още снимки от новината

...........................................

 

Снимки: Министерство на вътрешните работи
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев