ГЕРБ-СДС поиска извинение от ПП-ДБ

Мария Габриел
20.03.2024 / 09:08

Мария Габриел, кандидат за министър-председател, изрази разочарованието си от използването на обиди и епитети по време на преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ (ПП) – ДБ. Тя подчерта, че за девет месеца не е позволила подобни действия и не е нарушила конституцията. Габриел призова лидерите на ПП-ДБ да се извинят на нея и на ГЕРБ за използвания език.

Бившият премиер Бойко Борисов също коментира ситуацията, изразявайки изненадата си от острата реторика на своите партньори. Той напомни на ПП-ДБ за споразумението им да подкрепят правителството за период от 18 месеца и изрази недоумение от техните декларации за оттегляне. Според Борисов пътят напред изисква извинение от ПП-ДБ към Габриел и ГЕРБ.

Борисов потвърди подкрепата си за конституционните реформи, предложени от Христо Иванов, и призна, че има път назад към потенциално споразумение. Въпреки това, той подчерта, че извинението трябва да дойде от лидерите на ПП-ДБ, които трябва да променят курса си след обидния език, който са използвали.

Още снимки от новината

Бойко Борисов

 

Снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев