Приемът на документи за кандидат-стипендианти от община Сливен за 2024 г. започва на 1 април и продължава до 1 май

...........................................
20.03.2024 / 11:27

Приемът на документи за кандидат-стипендианти от община Сливен за 2024 г. започва на 1 април и продължава до 1 май. Приемът се отнася за поощренията „Хаджи Мина Пашов“, годишни и месечни стипендии и еднократни финансови помощи съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Сливен.

За да кандидатстват, учениците трябва да предоставят следните документи: искане за предоставяне на финансова помощ по образец, удостоверение за раждане (копие), документ (оригинал или заверено копие), удостоверяващ училището, в което учат, копие от диплома, грамота и протокол, удостоверяващи класирането им за предходната година, и мотивационно писмо.

Документите трябва да бъдат адресирани до кмета на община Сливен и да бъдат подадени в деловодството на общинската администрация. Непълните комплекти документи и тези, получени след крайния срок, няма да бъдат разглеждани.

Кандидатстването и одобряването за стипендии и стимули по чл. 3 от Наредбата се извършват в една сесия с постижения само от предходната календарна година. Формуляр за искане за предоставяне на финансова помощ може да бъде получен от деловодството на Община Сливен или от секретаря на Комисията по стипендиите.

Подробна информация може да бъде получена от Община Сливен, стая 102, или на телефон 044/611 102. Пълната наредба може да бъде намерена на уебсайта на общината www.sliven.bg.

Прикачен файл съдържа образец на формуляр за искане за предоставяне на финансова помощ на дете/младеж с изявени дарби.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев