Иванка Шалапатова представи пред студенти в Софийския университет Стратегията за развитие в социалната сфера

Министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова
22.03.2024 / 10:46

Министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова говори на студенти от Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на конференция, наречена „Социалната работа в променящия се свят – образование, изследвания, политики и практики“. Темата на конференцията беше за това как социалната работа може да помогне на хора с трудности да осъзнаят потенциала си и да преодолеят предизвикателствата, съобщават от пресцентъра на министерството.

Министър Шалапатова представи нова стратегия за подобряване на социалната работа. Тази стратегия има за цел да направи работата на над 49 000 души, които работят в социалната сфера, по-добра и да помогне за намирането на повече хора, които искат да станат социални работници. Тя също така подчерта колко е важно социалните работници да получат добро обучение, за да могат да помогнат ефективно на нуждаещите се.

Министър Шалапатова вярва, че ако всички работят заедно – учители, практикуващи социални работници и политици – те могат да създадат страхотна програма за обучение на социални работници, която ще помогне на хората да получат помощта, от която се нуждаят. Тя завърши речта си, като каза, че е важно да се грижат за социалните работници, така че те да могат да се грижат добре за другите.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев