Иванка Шалапатова участва в международен форум „Business Lady Exellence“, организиран от Бизнес Лейди Клуб

...........................................
24.03.2024 / 12:10

Министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова подчерта значението на социално отговорното лидерство в криза по време на международния форум „Business Lady Excellence“, организиран от Business Lady Club. Тя заяви, че успехът в такива ситуации изисква цялостен подход, който дава приоритет на нуждите на всички засегнати хора, насърчава сътрудничеството и солидарността и работи за изграждане на основа за по-устойчиво бъдеще.

Шалапатова подчерта важността на прозрачната комуникация с всички засегнати от кризата. Тя подчерта необходимостта от предоставяне на навременна, точна и споделена открито информация, която насърчава среда на доверие. Като пример тя спомена своя опит в управлението на кризисни ситуации, възникнали поради природни бедствия в България през 2023 г.

Сред ключовите качества на лидерите, според министъра, са емпатията и съпричастността към проблемите на всички засегнати от кризата общности. Тя подчерта, че придържането към високи етични принципи гарантира вземането на правилни решения и поддържа доброто име на лидера и представляваната от него организация. Необходимо е да се вземат предвид потенциалните последици от действията на лидера върху всички заинтересовани страни и да се дават приоритет на решенията, които носят ползи за повече хора.

Партньорството с други организации, държавни институции и заинтересовани страни е от съществено значение за постигане на максимална ефективност при управление на кризи. Министър Шалапатова подчерта, че успешните лидери непрекъснато подобряват знанията си и оценяват последствията и въздействието на своите действия. Способността да се реализират превантивни политики, които предотвратяват негативните последици или поне намаляват тяхното въздействие върху благосъстоянието на хората, е важен принос за разрешаване на кризисни ситуации.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев