Министърът на икономиката Богдан Богданов направи първа копка на нов завод за над 107 млн. лв. край Пловдив

...........................................
24.03.2024 / 17:04

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов направи първа копка на нов завод на Schneider Electric край Пловдив. Инвестицията е за над 107 милиона лева и ще създаде 110 нови работни места.

Френската компания избра България за своя стратегическа производствена локация. Страната ни е добро място за инвестиции и правене на бизнес, подчерта министър Богданов по време на събитието.

Изпълнителният директор на Schneider Electric за България, Северна Македония, Албания и Косово Радослав Кошков благодари на министър Богданов и на всички участници за тяхната подкрепа за проекта. Той подчерта, че новият завод ще бъде напълно екологичен и енергийно ефективен, използвайки възобновяеми енергийни източници.

Новата фабрика ще бъде разположена на площ от 20 000 кв. м. и ще произвежда прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Ще бъдат внедрени последно поколение софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновяеми енергийни източници и др., съобщават от Министерство на икономиката и индустрията.

Министър Богданов поздрави екипа на Българската агенция за инвестиции, на Тракия икономическа зона и всички, които са работили за това този проект да се случи именно в България. Той изрази увереност, че успехите на Schneider Electric в страната ни ще дадат пример и на други компании да правят бизнес в страната ни.

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев