Местната комисия за борба с трафика на хора проведе поредна информационна кампания в Сливен и областта

...........................................
25.03.2024 / 10:44

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен проведе информационна кампания, фокусирана върху превенцията на трафика на хора и рисковото поведение сред деца и младежи както в реалния, така и във виртуалния свят. Кампанията имаше за цел да разшири обхвата на целенасочените превантивни дейности и да привлече родителите в процеса на превенция.

Владимир Друмев, секретар на комисията, проведе образователни сесии с общо 263 ученици и 136 родители в няколко училища в региона, включително ОУ „Черноризец Храбър“ в село Крушаре, ОУ „Д-р Петър Берон“ в село Желю войвода, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал „Речица“ в Сливен, СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора, СУ „Иван Вазов“ в Нова Загора и Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора.

По време на тези сесии участниците научиха повече за методите за въвличане в трафика на хора, особено чрез технологии, и обсъдиха рисковите ситуации, пред които могат да се изправят младите хора онлайн. Бяха предоставени практически насоки за родителите, за да помогнат за насърчаване на откритата комуникация с техните деца и насърчаване на сигурна семейна среда.

Кампанията беше част от усилията на МКБТХ за предотвратяване и борба с трафика на хора и защита на жертвите през 2024 г. Всички присъстващи получиха информационни материали, включващи Националната телефонна линия за борба с трафика на хора - 080020100, предоставена от A21 България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев