Сто проектни предложения за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура са постъпили в МТСП

...........................................
25.03.2024 / 16:29

Тази година 81 общини подадоха 100 проектни предложения за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура в рамките на кампанията на проект „Красива България“ (ПКБ) към Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на тези предложения е 21,9 милиона лева, като 11,1 милиона идват от ПКБ, а останалите 10,8 милиона са съфинансиране от кандидатите.

От тези предложения 38 са за подобряване на образователни обекти, 22 са за обществено административно обслужване, 4 са за спорт и рекреация, 10 са за културни дейности, 14 са за здравни заведения и 12 обекта са предназначени за предоставяне на общински и социални услуги.

За подобряване на обществената среда в населените места има 26 проекта на обща стойност 6,2 милиона лева. Подадени са 37 предложения за подобряване на социалната инфраструктура на стойност 9,9 милиона лева. Има и 3 проектни предложения за подобряване на социалните услуги за резидентна грижа и осигуряване на подслон, чиято обща стойност е 600 000 лева.

Има и 12 проекта, насочени към подобряване на образователната инфраструктура в професионалните гимназии, които предлагат дуално обучение и/или защитени от държавата специалности от професии. Тези предложения имат обща стойност от 2,1 милиона лева. Освен това има 22 проектни предложения за осигуряване на достъпна среда на обществени сгради, чиято обща стойност е 3 милиона лева.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев