Министерство на финансите и Българска народна банка пуснаха уебсайт, посветен на преминаването на България към еврото

Евро
25.03.2024 / 18:13

Министерство на финансите и Българска народна банка пуснаха уебсайт, посветен на преминаването на България към еврото. Сайтът е част от комуникационната стратегия за информиране на обществото за присъединяването на България към еврозоната. Уебстраницата е на адрес https://evroto.bg и https://euroto.bg.

Сайтът съдържа разнообразна информация, свързана с преминаването към еврото, включително текстове, видеоклипове, изображения, документи и календар, показващ етапите на преминаването на България към еврото. Информацията е представена по лесен за разбиране начин, така че всеки да може да разбере промените, които ще настъпят.

На уебсайта има и раздел, наречен „За еврото“, където можете да намерите отговори на често задавани въпроси относно преминаването към еврото. Друг раздел, „Вярно ли е, че“, адресира някои от най-често срещаните погрешни схващания и безпокойства относно присъединяването на България към еврозоната.

Рубриката „Новите пари“ показва дизайните на банкнотите и монетите, които се използват в страните от еврозоната. Сайтът също така включва информация за създаването на евромонети от БНБ.

В раздела „В медиите“ можете да намерите статии и интервюта от различни новинарски източници, които обсъждат преминаването на България към еврото.

Сайтът непрекъснато ще се актуализира с нова информация, мнения и коментари от експерти в различни области, както и с последните новини за преминаването на България към еврото. Страницата е разработена с помощта на технология за отзивчив дизайн, което означава, че може лесно да се гледа на различни устройства като компютри, таблети и смартфони. Използвани са и инструменти за достъпност, за да се гарантира, че хората с увреждания също могат да имат достъп до информацията на сайта.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев