С дни на отворени врати Сухопътните войски ще отбележат 20-ата годишнина от членството на България в НАТО

...........................................
28.03.2024 / 10:02

Военни формирования от състава на Сухопътните войски ще отбележат 20-ата годишнина от членството на България в НАТО с дни на отворените врати на 28 и 29 март, съобщават от Министерство на отбраната. Формированията на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора, Кабиле и Хасково ще посрещат посетители от 10:00 ч. до 16:30 ч.

В Стара Загора ще бъдат показани образци техника и екипировка на въоръжение в Българската армия, както и динамичен показ на тактически действия и бойни техники. Представители на Националния военен университет „Васил Левски“ ще представят възможностите за кариерно развитие във Въоръжените сили на Република България. Събитието ще се състои във военно формирование 24150, разположено на ул. „Августа Траяна“ №23.

Във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол посетителите ще могат да видят основни образци на въоръжението и техниката на 20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. Гостите ще могат да наблюдават и демонстрация на специализиран ръкопашен бой, както и да се запознаят с възможностите за работа, възнагражденията и кариерното развитие в редиците на Българската армия.

По подобен начин в Хасково мероприятието ще се проведе в района на военното формирование 52 740.

В Плевен военното формирование 22 160 от състава на Единен център за начална военна подготовка също ще отвори вратите си за граждани и гости по повод годишнината на 28 и 29 март от 10:00 ч. до 14:00 ч.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев