Община Сливен планира ремонт на един от корпусите на ДГ „Елица“ в кв. „Сини камъни“

Пепа Чиликова
29.03.2024 / 18:42

Община Сливен планира ремонт на един от корпусите на ДГ „Елица“ в кв. „Сини камъни“ с финансовата подкрепа на посолството на САЩ. Това съобщи днес зам.-кметът Пепа Чиликова на събитието на Българската телеграфна агенция (БТА) за откриването на изложбата „75 години НАТО и 20 години България в НАТО“. Чиликова подчерта добрите и ползотворни отношения на Общината с военния контингент на полигона „Ново село“, често участващ в културните и спортните събития на Общината.

През 2023 г. Община Сливен и Американското посолство отбелязаха две значими за града годишнини – 170-годишнината от рождението на Стефан Панаретов, първия български дипломат в САЩ, роден в Сливен, и 120 години от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ.

Чиликова подчерта значението на сътрудничеството и подкрепата между двете страни, особено в хуманитарната област, като посочи примери за проекти, финансирани от Американското посолство, включително ремонта на ДГ „Синчец“ в Сливен, изграждането на нова детска градина в село Трапоклово и защитено жилище за лица с умствени увреждания.

Тя изрази увереност, че силното партньорство между България и САЩ ще продължи и в бъдеще. Събитието се състоя едновременно в националния пресклуб на БТА и в други национални пресклубове в страната чрез видеоконферентна връзка, като изложбата беше представена в дигитален формат.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев